Simon's visie op Golf Coaching


Simon Crosby Head Professional op Rinkven Golf Club helpt golfers van alle niveaus. De beginnende golfer tot de professionele golfer kunnen bij Simon terecht voor vakkundig advies en coaching. Hij beschikt over een moderne golf studio waar hij spelers begeleidt op swing technisch vlak, een indoor putting studio met een Puttview Projectie Systeem die uniek is in de Benelux. Op een onderbouwde en per speler verschillende manier gaat Simon te werk. Het gecompliceerde golfspel brengt hij op een verstaanbare manier over en past zijn stijl aan voor wie dat hij voor zich heeft.

Visie Van Simon

Naar mijn mening wordt er te vaak gekeken naar golf professionals als leraren en niet als coaches. Iemand die zijn spel wil verbeteren gaat naar een professional en wil zijn swing techniek verbeteren om zo een beter speler te worden. Dit is niet altijd het geval. Misschien sla je de bal beter op de driving range maar dat maakt je niet per definitie een betere speler en dus ook niet een lagere score. Liggend aan je niveau, je capaciteiten, je tijd en training en wat heb je het meest nodig op dat moment bepaal ik mijn strategie om je zo snel mogelijk te helpen, volgens mij is dat meer coaching. Mijn manier van werken is door veel verschillende coaches, opleidingen, technologieën beïnvloed over de jaren en is nog altijd in beweging. Technologieën als Trackman, Boditrak en PuttView die ik zelf op Rinkven Golf Club gebruik hebben me veel inzichten geven tijdens gebruik. De opleidingen die ik heb gevolgd bij Trackman, Boditrak of in 3d Motion Capture, Ground Reaction Forces hebben mijn kennis van de wetenschap achter een golf swing veel vergroot. Deze kennis is niks waard zonder het te kunnen overbrengen naar de speler op een manier dat hij of zij het begrijpt en kan uitvoeren. Dit heeft mijn interesse aangewakkerd de laatste jaren in Skill Aquisition. Hier spendeer ik veel tijd om beter te begrijpen hoe we snel naar een verbeterede prestatie kunnen gaan en dat ook houden. Veel verschillende coaches hebben hier invloed op mij gehad. Misschien wel de meeste invloed is gekomen door mijn tijd als een speler en door de elite spelers die ik coach. Goede spelers zorgen ervoor dat je mee moet groeien als coach en dwingen je om te reflecteren over hoe je werkt en hoe verder te ontwikkelen. Door de feedback van deze spelers ontwikkel je je als coach. Hun ervaringen worden deels ook je eigen ervaringen en dat ik als coach veel van de speler leer wat mij een betere coach maakt!
Als golf coach vind ik dat er meerdere onderdelen die een golfer vormen tot een bekwame speler. Hieronder zijn er natuurlijk de verschillende technieken om de bal te slaan zoals; driving, ijzers, bunkers en putting etc. Deze zijn natuurlijk belangrijk maar zeker net zo belangrijk om je performance en skill level te verhogen zijn; course management/tactiek, shot making skills, skill aquisition, mentale processen, emoties en practice habits. Bij iemand die ik nog niet ken start ik het liefst in de baan om zo de speler en zijn of haar spel beter te leren kennen. Pas dan kan ik een echte idee krijgen van de “strengths and weaknesses” waar de speler mee te maken heeft.
Als het op techniek komt is een ding waar ik zeker van ben en dat is, “de meeste spelers doen wat ze denken dat ze moeten doen.” Voor mij is het van belang dat de speler de concepten van een bepaalde shot, weet en 100% begrijpt wat er met de club moet gebeuren om deze shot te produceren. Dan zal de speler moeten ervaren wat hij doet met de club tijdens de swing en alleen als dat zo is kan de shot tot uitvoering komen. Ik ben een groot gelover in “de shot leidt tot de techniek en niet andersom.”